Hakkımızda

Topluluğumuz yaptığı çalışmalar, geliştirdiği ve geliştirmekte olduğu projeler ve düzenlediği etkinliklerle sosyal, çağdaş ve alanında yenilikçi bir topluluk olup faaliyetlerine giderek daha fazla ağırlık vererek devam etmektedir. Topluluğumuz Gelişim ve Destek alt grubu, Yayın ve İletişim alt grubu, Proje alt grubu ve Kaynak geliştirme alt grubu olmak üzere 4 alt gruptan oluşmaktadır. Bununla birlikte topluluğumuz bünyesinde 150’si aktif olmak üzere 500’ü aşkın üye bulunmaktadır.
Danışmanın Gözünden

Denetim Kurulu, topluluk içi ve dışı yapılan faaliyetleri, alt grupları, alt ekipleri ve yönetimi denetlemekle yükümlü olan birimdir. Görevli üyeler topluluk içerisinde yapılan her toplantıya, eğitime veya etkinliğe katılım sağlayarak, neler olup bittiğine dair tarafsız bir rapor hazırlarlar. Bu raporda o faaliyete dair her türlü bilgi bulunur. Alt gruplarda sağlıklı ve etkili iletişim ortamını bozan, problem yaratan durumlarda Tüzük Kurallarını uygulaması adına sorumlu kişilerle iletişime geçer. Topluluğun varlığı ve işleyişi kişilerin çok daha üstünde olduğu bilinciyle topluluğun daha iyi bir seviyeye gelmesi adına gerekli düzenlemeleri yapar.
Topluluk değerlerimizle uyumlu, sürekli gelişime ve yeniliğe açık, farkındalık yaratacak her alanda seminer, konferans, eğitim ve uzman konuşmacılar ile organizasyonlar planlayarak topluluğun gelişimine ve popülerliğine katkıda bulunmak Gelişim ve Destek alt grubunun başlıca sorumluluklarındandır.
Neye ihtiyacımız var? Hedef kitlemiz kim? Kimlerle iletişimde bulunulacak? Süreç nasıl ilerleyecek? gibi sorulara yaratıcılık ile çözüm bularak yapılan projelerin benzerlerine göre daha farklı içeriklerde olmasını sağlıyoruz.
Sorumluluklarımızdan bir diğeri ise topluluğumuzun misyon ve vizyonunu yansıtacak sosyal Sorumluluk projeleri gerçekleştirmektir. Bu projelerin asıl amacı toplumun çeşitli eksikliklerini gözeterek iyileştirmeyi, insanları bilinçlendirmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçlamakta olup Kamuoyunda dikkat çekmek sureti ile yaratılan etkinin daha büyük mercilerde de değişimlere kapı açmasını sağlamaktır. Bu doğrultuda gurur duyulacak projelere imza atarak farkındalık yaratmak Gelişim ve Destek Alt Grubunun yegane amaçlarındandır.
Topluluğumuz için gerekli tüm kaynakları sağlayan alt gruptur. Bu kaynaklar bazen bir projenin malzemesi olarak, bazen de bir iş birliği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizim gibi proje topluluklarında kaynak çok önemlidir, çünkü yapılan projenin kaderi bulunan ve oluşturulan kaynağa bağlıdır. Projelerimizin yanında çok yönlü bir topluluk olmamızdan dolayı düzenlediğimiz etkinlikler, seminerler ve dahası için de yine maddi bir destek gerekmektedir. Bu noktada “Kaynak Geliştirme Alt Grubu” tüm ihtiyaçlarımızın giderilmesi için titiz ve disiplinli bir çalışma ortamı kurarak ihtiyaçların giderilmesini sağlamaktadır. Tabi ki maddi ihtiyaçların yanında manevi destekler de gönüllülük esaslı topluluklarda oldukça önemlidir. Düzenlenen bir etkinlikte, katılım sağlayacak kişilerden ne denli bir destek alacağımız yine bu alt grubun çalışma planına bağlıdır.
Proje alt grubu, Topluluğumuzun en gözde ve en değerli odak noktalarından biri olan ve hatta kuruluş amacı proje ekibi olan alt grubumuzdur. Bu alt ekipte, misyonumuza ve vizyonumuza uygun birçok yarışma ve farklı projeler üzerinde çalışan 4 ekibimiz bulunmaktadır. Bu ekiplerin takibi, gelişimi için eğitim ve seminerler, oluşan sorunların çözümü ve oluşabilecek sorunların önüne geçme, ekip için üye alımı ve teknik destek sağlamak bu alt grubun görevleri arasındadır. Çoğunlukla mühendislik öğrencilerinden oluşan ekip üyeleri, bu projeler sayesinde mühendislik yeteneklerini geliştirebilir, takım çalışmasını öğrenebilir bunlara ek olarak da teknik bilgilerini artırabilirler. Yürüttüğümüz projelerle hem okulumuzun hem de topluluğumuzun adını duyurmak ve üyelerimize farklı bir bakış açısı kazandırmak için durmadan çalışıyoruz.
Çağımızın en büyük problemleri iletişim kuramamaktan kaynaklanmaktadır. Bulunmuş olduğunuz bir oluşumda iletişim sorunu yok ise o oluşum gerçekten var olabilir.
Bizler de bu motto ile çıktığımız yolda topluluğumuzun iç ve dış iletişimine oldukça önem vermekteyiz. İletişimin her türlü alanında etkimizi arttırmak adına da pek çok iş ortaya koymaktayız. Dergimiz ve blog yazılarımızla insanlara yazılı olarak ulaşırken, topluluğumuzun diğer topluluklar arasındaki iletişimi ve topluluk içerisindeki iletişimini de sözlü olarak sağlamaktayız.
Bunların yanında sosyal medyanın gücüne inanıyor ve teknolojinin her alanında varlığımızı sürdürmek adına oluşturduğumuz ‘PR’ ve ‘Tasarım Geliştirme’ ekipleri ile tüm sosyal medya hesaplarımızda sağlıklı bir yol izlemeye önem gösteriyoruz.
Yönetim Kurulu
Hedef ve İlkeler
Teknoloji Topluluğu, üyeleriyle birlikte, her geçen gün daha doğru, daha birlikte bir biçimde ilerlemeyi ve sadece bulunduğu üniversite içinde değil tüm Türkiye’de paydaşlarıyla birlikte gelişmeyi hedeflemektedir.
Bu doğrultuda hedef ve ilkeler:
-Üyelerimiz bizim üyelerimiz değil, ailemizin parçalarıdır.
Biz bir topluluk olmaktan öte, güzel ve büyük bir aileyiz de. Bizler için; yönetim kurulu, görevli arkadaşlarımız, üyelerimiz, farketmez. Hepsi Teknoloji Topluluğu ailesinin birer parçalarıdır.
-Sen onu yaparsın, daha iyi anlarsın değil.’’BİZ YAPACAĞIZ’’
Bizler kişileri, sınıflandırmak, görevlendirmek yerine; herkesin bir proje, bir organizasyon, bir çalışma vs. yapmasını istiyoruz. Fikri olan herkes bir şeyler yapmalı. Olmayan kişiler de o yapsın demek yerine, karşısındakine yardım etmelidir ve sen, ben değil; BİZ olmalıdır.
-Daima daha ‘’İLERİ’’ye daha ‘’İYİ’’ye
Topluluğumuzun kısa süreli ilerleme, kısa süreli iyi olma gibi hedefleri yoktur. Asıl hedefimiz en iyi olduğumuzu, en ileride olduğumuzu düşündüğümüz zamanda bile; daha ilerisini, daha iyisini düşünmektir.
-Dürüstlük en önemli ilkelerimizdendir.
Tüm hedeflerimiz de, tüm çalışmalarımız da her zaman dürüst olmak, en önemli ilkelerimizdendir. Sadece çalışmalarımız da ve hedeflerimiz de değil, tüm ailemiz kendi içinde ve dışarı da her zaman dürüst olmayı ilke edinmesi görevlerimizdendir.
-Teknoloji ile kalın, Bizimle kalın.
Yaptığımız her iş, bulunduğumuz her yer, attığımız her adım; teknolojinin içerisindedir. Hayatımızın en ufak noktasında bile teknolojiden uzaklaşmamalıyız. Eğer bizler teknolojiyle beraber olmaz isek, çağ dışı kalmış oluruz. Bu yüzden; Teknoloji ile kalın, Bizimle kalın.